AcasăAlternative la carne

Un ghid amănunțit pentru cele mai bune alternative de carne

Cu doar câteva ingrediente speciale, mâncarea vegetariană poate fi un adevărat răsfăț pentru toată lumea să gătească și să mănânce. Indiferent dacă alegeți să încercați tofu, seitan sau tempeh, aruncați o privire la câteva rețete experte și bucurați-vă de gătit fără carne! Există atât de multe feluri de mâncare delicioase de încercat și câteva sfaturi foarte utile care vă vor ajuta cu adevărat!

Beneficiile pentru sănătate ale alternativelor de carne

Unul dintre principalele beneficii ale alternativelor de carne este că pot oferi o sursă sănătoasă de proteine. În timp ce carnea este o sursă excelentă de proteine, vine și cu o mulțime de grăsimi saturate și colesterol. Alegând alternative de carne pe bază de plante, puteți obține proteinele de care aveți nevoie fără efectele negative ale cărnii asupra sănătății.

Un alt beneficiu pentru sănătate al alternativelor de carne este că pot fi o sursă excelentă de fibre. Fibrele sunt importante pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos și pot ajuta, de asemenea, la gestionarea greutății. Multe alternative de carne, cum ar fi tempeh și seitan, sunt bogate în fibre, ceea ce le face un adaos excelent pentru orice masă.

În cele din urmă, alternativele de carne pot fi o sursă excelentă de vitamine și minerale. Multe alternative pe bază de plante sunt bogate în vitamine precum B12 și fier, care pot fi dificil de obținut într-o dietă vegetariană sau vegană. Încorporând alternative de carne în mesele tale, te poți asigura că primești toți nutrienții de care organismul tău are nevoie.

Tipuri de alternative de carne

Există două tipuri principale de alternative de carne: pe bază de plante și cultivată în laborator. Alternativele pe bază de plante sunt făcute din ingrediente precum soia, tempeh și seitan. Aceste ingrediente sunt de obicei combinate cu alte ingrediente, cum ar fi condimentele și legumele, pentru a crea o textură și o aromă asemănătoare cărnii. Alternativele pe bază de plante sunt disponibile pe scară largă și pot fi găsite în majoritatea magazinelor alimentare.

Carnea crescută în laborator, cunoscută și sub numele de carne de cultură sau carne pe bază de celule, este obținută prin creșterea celulelor musculare într-un laborator. Acest tip de alternativă la carne este încă în stadiu de dezvoltare, dar are potențialul de a revoluționa industria cărnii. Carnea crescută în laborator este creată fără a fi nevoie de sacrificarea animalelor, ceea ce o face o opțiune mai etică și durabilă. Deși carnea crescută în laborator nu este încă disponibilă pe scară largă, este ceva ce trebuie urmărit în viitor.

Alternative de carne pe bază de plante

Tofu

Tofu este una dintre cele mai populare alternative de carne și din motive întemeiate. Este o sursă excelentă de proteine și poate fi folosită într-o varietate de feluri de mâncare. Tofu se face prin coagularea laptelui de soia și presarea cașului în blocuri. Textura tofu-ului poate varia de la moale și mătăsoasă la fermă și mestecată, în funcție de tipul de tofu folosit. Tofu moale este excelent pentru smoothie-uri, dips,și sosuri, în timp ce tofu mai ferm poate fi folosit în feluri de mâncare prăjite, salate și chiar deserturi.

Tempeh

Tempeh este o altă alternativă excelentă la carne care este făcută din boabe de soia. Spre deosebire de tofu, tempeh este obținut prin fermentarea boabelor de soia gătite cu o ciupercă specială. Acest proces de fermentație conferă tempehului o aromă de nucă și o textură fermă. Tempeh poate fi feliat și folosit în sandvișuri, feluri de mâncare prăjite sau chiar mărunțit și folosit ca înlocuitor de carne în rețete precum tacos și chili.

Seitan

Seitanul, cunoscut și sub numele de carne de grâu sau proteină de grâu, este o altă alternativă populară la carne. Este făcut din gluten de grâu, care este proteina găsită în grâu. Seitanul are o textură asemănătoare cărnii și poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare, cum ar fi prăjiți, tocănițe și chiar burgeri. Seitanul este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine și poate fi aromat cu condimente sau marinate pentru a crea diferite arome.

Alternative la carne cultivată în laborator

Pui de Cultură

Puiul de cultură este una dintre cele mai promițătoare alternative de carne cultivată în laborator. Acest tip de carne este creat prin creșterea celulelor de pui într-un laborator și apoi combinându-le pentru a crea o textură asemănătoare cărnii. Puiul de cultură are potențialul de a fi mai durabil și mai etic decât carnea tradițională de pui, deoarece nu necesită sacrificarea animalelor sau cantități mari de resurse precum hrana și apa.

Carne de vită de cultură

Carnea de vită de cultură este o altă alternativă la carne cultivată în laborator care are potențialul de a revoluționa industria cărnii. Acest tip de carne este creat prin creșterea celulelor de vacă într-un laborator și apoi combinându-le pentru a crea o textură asemănătoare cărnii. Carnea de vită de cultură are potențialul de a fi mai durabilă și mai etică decât carnea de vită tradițională, deoarece nu necesită sacrificarea animalelor sau cantități mari de resurse precum hrana și apa.

Carne de porc de cultură

Carnea de porc de cultură este o altă alternativă de carne cultivată în laborator care este în prezent în dezvoltare. Acest tip de carne este creat prin creșterea celulelor de porc într-un laborator și apoi combinându-le pentru a crea o textură asemănătoare cărnii. Carnea de porc de cultură are potențialul de a fi mai durabilă și mai etică decât carnea de porc tradițională, deoarece nu necesită sacrificarea animalelor sau cantități mari de resurse precum hrana și apa.

Concluzie

Alternativele de carne sunt o modalitate excelentă de a vă bucura de mese delicioase, păstrând în același timp un stil de viață vegetarian sau vegan. Indiferent dacă alegi să încerci alternative pe bază de plante, cum ar fi tofu, tempeh și seitan, sau aștepți cu nerăbdare să încerci cele mai recente opțiuni de carne cultivată în laborator, există o mulțime de alternative de carne delicioase și sănătoase disponibile. Încorporând aceste alternative în mesele tale, te poți bucura de toate beneficiile proteinelor fără niciunul dintre efectele negative ale cărnii asupra sănătății.

Vegetarian Alternative la carne Idei de mese
Tartă de Migdale Pere

Dacă aveți aproximativ 40 de minute de petrecut în bucătărie, Almond Pear Tart ar putea fi o rețetă minunată fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană de încercat. Acest desert are 156 de calorii , 1 g de proteine și 2 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 8 și costă 37 de cenți per porție. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Mergeți la magazin și luați migdale, produse de patiserie), făină și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 28% , ceea ce nu este atât de remarcabil. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au apreciat și Tarta cu pere și migdale , Tarta cu pere și migdale și Tarta cu pere și migdale .

Muschiș de porc frecat cu condimente cu rădăcină de țelină, piure de mere și sos de cidru

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de aperitive, așa că încercați muschi de porc frecat cu condimente cu rădăcină de țelină, piure de mere și sos de cidru. Pentru 1,95 USD per porție , această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 160 de calorii , 5 g de proteine și 4 g de grăsimi . Această rețetă servește 4. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate și lacto ovo vegetariană . 11 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și luați frunze de salvie, oțet de mere, sare și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 50% . Acest scor este bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Mușchiu de vită umplut cu Haricot Verts și piure de rădăcină de cartofi și țelină , piure de rădăcină de țelină și mere și piure de rădăcină de țelină și mere .

Easy Pico de Gallo

Easy Pico de Gallo ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de aperitiv. Această rețetă servește 4 și costă 76 de cenți per porție. O porție conține 109 calorii , 2 g de proteine și 8 g de grăsimi . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană . Este o rețetă ieftină pentru fanii mâncărurilor mexicane. Această rețetă de la Foodnetwork are 9 fani. Mergeți la magazin și luați suc de lămâie, zahăr, jalapeno și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 10 minute . Cu un scor de lingură de 79% , acest fel de mâncare este solid. Easy Pico de Gallo , Easy Pico de Gallo Salsa și Easy Homemade Pico de Gallo - Fresh Salsa sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Prajitura cu rachiu de caise si schnapps cu piersici

Prăjitura cu rachiu de caise și schnapps cu piersici ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia cu rețete de desert. Pentru 1,46 USD per porție , această rețetă acoperă 10% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 12 porții cu 514 calorii , 8 g de proteine și 25 g de grăsime fiecare. Mergeți la magazin și cumpărați rachiu cu piersici, conserve de caise, ouă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Vă este adus de Allrecipes. 40 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 55 de minute . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 32% . Acest scor nu este atât de grozav. Rețete similare sunt Prăjitura cu țuică de caise , Prăjitura cu țuică de caise și rom cu piersici și Prăjitura cu țuică de piersici pentru .

Prajitura cu rachiu de caise III

Prajitura cu rachiu de caise III este o reteta lacto ovo vegetariana cu 10 portii. O porție conține 643 de calorii , 8 g de proteine și 26 g de grăsimi . Pentru 1,15 USD per porție , această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de extract de vanilie, sare, extract de rom și o mână de alte ingrediente este tot ce este necesar pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest desert. Vă este adus de Allrecipes. Această rețetă este pe placul a 27 de bucătari și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 27% , ceea ce nu este atât de grozav. Rețete similare includ Prajitura cu rachiu de caise , Prajitura cu rachiu de caise si rom cu piersici si Prajitura cu rachiu de migdale .

Salsa de porumb și fasole la grătar cu chipsuri de porumb la cuptor

Salsa de porumb și fasole la grătar cu chipsuri de porumb la cuptor este o rețetă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană, cu 10 porții. Pentru 46 de cenți per porție , această rețetă acoperă 10% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6 g de proteine , 3 g de grăsimi și un total de 166 de calorii . Un amestec de ceapă, sare și piper, usturoi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 3 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. 4 iulie va fi și mai specială cu această rețetă. Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest aperitiv. Este o rețetă ieftină pentru fanii mâncărurilor americane. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 48% , care este solid. Rețete similare sunt Chips Wonton la cuptor cu salsa de porumb , salsa de porumb la grătar și fasole neagră și salsa de porumb și fasole neagră la grătar .

Flan de Caramel

Flanul cu caramele este un desert care servește 10. Vă uitați la silueta? Această rețetă ovovegetariană fără gluten și lacto are 254 de calorii , 7 g de proteine și 8 g de grăsime per porție. Pentru 50 de cenți per porție , această rețetă acoperă 7% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Această rețetă este tipică bucătăriei europene. Dacă aveți zahăr, ouă, extract de vanilie și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Vă este adus de Taste of Home. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 19% , ceea ce nu este atât de excelent. Rețete similare sunt Leche Flan (Caramel Flan) , Flan de Caramelo (Caramel Flan) și Creamy Caramel Flan .

Covrigei moi de casă

Covrigei moi de casă este o rețetă lacto ovo vegetariană cu 32 de porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3 g de proteine , 2 g de grăsimi și un total de 122 de calorii . Pentru 9 cenți per porție , această rețetă acoperă 4% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Un amestec de apă, unt, apă caldă și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vă este adus de Taste of Home. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 5 minute . Funcționează bine ca un aperitiv foarte prietenos cu bugetul. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 16% . Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Covrigi moi de casă , Covrigi moi de casă și Covrigei moi de casă pentru rețete similare.

Plăcintă ușoară cu cremă de cocos

Plăcintă ușoară cu cremă de cocos ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia cu rețete de desert. Această rețetă face 8 porții cu 313 calorii , 7 g de proteine și 19 g de grăsime fiecare. Pentru 53 de cenți per porție , această rețetă acoperă 8% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Un amestec de unt, lapte, zahăr și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 20% , ceea ce este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Plăcintă cu cremă ușoară cu nucă de cocos , Plăcintă cu cremă ușoară cu nucă de cocos și Plăcintă cu cremă ușoară cu nucă de cocos .

Biscuiți pentru șoareci de fermă

Farm Mouse Cookies ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Pentru 14 cenți per porție , această rețetă acoperă 4% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă lacto ovo vegetariană are 167 de calorii , 4 g de proteine și 10 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 24. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Mergeți la magazin și cumpărați zahăr, extract de vanilie, unt și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Vă este adus de Taste of Home. În general, această rețetă câștigă un scor destul de prost de 13% . Rețete similare sunt Pepperidge Farm Sausalito Cookies , Mickey Mouse Cake (How To) și Mr. Mouse Party Cupcakes .

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite în stil vegetarian Alternative la carne
Ce mănânc într-o zi | Rețete ușoare de cină vegană bogată în proteineToată lumea se întreabă mereu „cum obțin veganii proteine”. Din același loc în care fac majoritatea animalelor....plante! Dacă iei o dietă variată,...
5 mese vegane sănătoase pe care le fac tot timpulIată 5 mese sănătoase pe bază de plante și idei de cină pe care le fac repetat. Plus sfaturi despre cum să te simți sătul cu o dietă vegană! Rețete ...
Mâncăruri vegane bogate în proteine ar trebui să știe toată lumeaMâncăruri bogate în proteine, cu un gust fantastic! Obțineți rețetele imprimabile AICI:...
ce mananc intr-o saptamana! - ( ușor + vegan + realist! )NOUĂ CARTE DE CATEGORIE: Salut prieteni! Bun venit la un alt videoclip ce mănânc într-o săptămână! Asta este o foarte ...
Sfaturi și trucuri pentru mesele vegetariene Alternative la carne
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea vegetariană Alternative la carne