AcasăAlternative la carne

Un ghid amănunțit pentru cele mai bune alternative de carne

Cu doar câteva ingrediente speciale, mâncarea vegetariană poate fi un adevărat răsfăț pentru toată lumea să gătească și să mănânce. Indiferent dacă alegeți să încercați tofu, seitan sau tempeh, aruncați o privire la câteva rețete experte și bucurați-vă de gătit fără carne! Există atât de multe feluri de mâncare delicioase de încercat și câteva sfaturi foarte utile care vă vor ajuta cu adevărat!

Beneficiile pentru sănătate ale alternativelor de carne

Unul dintre principalele beneficii ale alternativelor de carne este că pot oferi o sursă sănătoasă de proteine. În timp ce carnea este o sursă excelentă de proteine, vine și cu o mulțime de grăsimi saturate și colesterol. Alegând alternative de carne pe bază de plante, puteți obține proteinele de care aveți nevoie fără efectele negative ale cărnii asupra sănătății.

Un alt beneficiu pentru sănătate al alternativelor de carne este că pot fi o sursă excelentă de fibre. Fibrele sunt importante pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos și pot ajuta, de asemenea, la gestionarea greutății. Multe alternative de carne, cum ar fi tempeh și seitan, sunt bogate în fibre, ceea ce le face un adaos excelent pentru orice masă.

În cele din urmă, alternativele de carne pot fi o sursă excelentă de vitamine și minerale. Multe alternative pe bază de plante sunt bogate în vitamine precum B12 și fier, care pot fi dificil de obținut într-o dietă vegetariană sau vegană. Încorporând alternative de carne în mesele tale, te poți asigura că primești toți nutrienții de care organismul tău are nevoie.

Tipuri de alternative de carne

Există două tipuri principale de alternative de carne: pe bază de plante și cultivată în laborator. Alternativele pe bază de plante sunt făcute din ingrediente precum soia, tempeh și seitan. Aceste ingrediente sunt de obicei combinate cu alte ingrediente, cum ar fi condimentele și legumele, pentru a crea o textură și o aromă asemănătoare cărnii. Alternativele pe bază de plante sunt disponibile pe scară largă și pot fi găsite în majoritatea magazinelor alimentare.

Carnea crescută în laborator, cunoscută și sub numele de carne de cultură sau carne pe bază de celule, este obținută prin creșterea celulelor musculare într-un laborator. Acest tip de alternativă la carne este încă în stadiu de dezvoltare, dar are potențialul de a revoluționa industria cărnii. Carnea crescută în laborator este creată fără a fi nevoie de sacrificarea animalelor, ceea ce o face o opțiune mai etică și durabilă. Deși carnea crescută în laborator nu este încă disponibilă pe scară largă, este ceva ce trebuie urmărit în viitor.

Alternative de carne pe bază de plante

Tofu

Tofu este una dintre cele mai populare alternative de carne și din motive întemeiate. Este o sursă excelentă de proteine și poate fi folosită într-o varietate de feluri de mâncare. Tofu se face prin coagularea laptelui de soia și presarea cașului în blocuri. Textura tofu-ului poate varia de la moale și mătăsoasă la fermă și mestecată, în funcție de tipul de tofu folosit. Tofu moale este excelent pentru smoothie-uri, dips,și sosuri, în timp ce tofu mai ferm poate fi folosit în feluri de mâncare prăjite, salate și chiar deserturi.

Tempeh

Tempeh este o altă alternativă excelentă la carne care este făcută din boabe de soia. Spre deosebire de tofu, tempeh este obținut prin fermentarea boabelor de soia gătite cu o ciupercă specială. Acest proces de fermentație conferă tempehului o aromă de nucă și o textură fermă. Tempeh poate fi feliat și folosit în sandvișuri, feluri de mâncare prăjite sau chiar mărunțit și folosit ca înlocuitor de carne în rețete precum tacos și chili.

Seitan

Seitanul, cunoscut și sub numele de carne de grâu sau proteină de grâu, este o altă alternativă populară la carne. Este făcut din gluten de grâu, care este proteina găsită în grâu. Seitanul are o textură asemănătoare cărnii și poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare, cum ar fi prăjiți, tocănițe și chiar burgeri. Seitanul este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine și poate fi aromat cu condimente sau marinate pentru a crea diferite arome.

Alternative la carne cultivată în laborator

Pui de Cultură

Puiul de cultură este una dintre cele mai promițătoare alternative de carne cultivată în laborator. Acest tip de carne este creat prin creșterea celulelor de pui într-un laborator și apoi combinându-le pentru a crea o textură asemănătoare cărnii. Puiul de cultură are potențialul de a fi mai durabil și mai etic decât carnea tradițională de pui, deoarece nu necesită sacrificarea animalelor sau cantități mari de resurse precum hrana și apa.

Carne de vită de cultură

Carnea de vită de cultură este o altă alternativă la carne cultivată în laborator care are potențialul de a revoluționa industria cărnii. Acest tip de carne este creat prin creșterea celulelor de vacă într-un laborator și apoi combinându-le pentru a crea o textură asemănătoare cărnii. Carnea de vită de cultură are potențialul de a fi mai durabilă și mai etică decât carnea de vită tradițională, deoarece nu necesită sacrificarea animalelor sau cantități mari de resurse precum hrana și apa.

Carne de porc de cultură

Carnea de porc de cultură este o altă alternativă de carne cultivată în laborator care este în prezent în dezvoltare. Acest tip de carne este creat prin creșterea celulelor de porc într-un laborator și apoi combinându-le pentru a crea o textură asemănătoare cărnii. Carnea de porc de cultură are potențialul de a fi mai durabilă și mai etică decât carnea de porc tradițională, deoarece nu necesită sacrificarea animalelor sau cantități mari de resurse precum hrana și apa.

Concluzie

Alternativele de carne sunt o modalitate excelentă de a vă bucura de mese delicioase, păstrând în același timp un stil de viață vegetarian sau vegan. Indiferent dacă alegi să încerci alternative pe bază de plante, cum ar fi tofu, tempeh și seitan, sau aștepți cu nerăbdare să încerci cele mai recente opțiuni de carne cultivată în laborator, există o mulțime de alternative de carne delicioase și sănătoase disponibile. Încorporând aceste alternative în mesele tale, te poți bucura de toate beneficiile proteinelor fără niciunul dintre efectele negative ale cărnii asupra sănătății.

Vegetarian Alternative la carne Idei de mese
Salata de fasole neagra

Reteta Salata de fasole neagra se poate face in aproximativ 5 minute . Această rețetă servește 8. O porție conține 111 calorii , 7 g de proteine și 0 g de grăsime . Pentru 42 de cenți per porție , această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Taste of Home are 2 fani. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană . Funcționează bine ca garnitură. Mergeți la magazin și luați fasole neagră, pătrunjel, salsa și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Cu un scor de 67% , acest fel de mâncare este destul de bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Edamame, Salată de fasole neagră și mazăre cu ochi negri cu vinaigretă de chimion , Salată de fasole de sud-vest cu fasole neagră, mazăre cu ochi negru, Pepp și fasole verde, porumb prăjit și fasole neagră Salata .

Pilaf de orez cu afine și migdale

Pilaf de orez cu afine și migdale durează aproximativ 45 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 8 și costă 78 de cenți per porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și lacto ovo vegetariană are 206 calorii , 5 g de proteine și 4 g de grăsime per porție. Funcționează bine ca aperitiv. 4 persoane au fost impresionate de această rețetă. Dacă aveți la îndemână ceapă, coriandru, ceapă verde și alte câteva ingrediente, le puteți face. Vă este adus de Allrecipes. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 41% . Acest scor este bun. Pilaf de orez cu portocale și migdale , Pilaf de orez cu afine, migdale și ciuperci și Pilaf de orez cu migdale sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Pâine prăjită cu gem 'N' Cream

Pâine prăjită cu gem 'N' Cream are nevoie de aproximativ 10 minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 12 g de proteine , 28 g de grăsimi și un total de 572 de calorii . Această rețetă servește 1. Pentru 2,1 USD per porție , această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca un mic dejun american. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Mergeți la magazin și cumpărați sirop de arțar, pâine cu scorțișoară și stafide, dulceață de căpșuni și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. Vă este adus de Taste of Home. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 34% , ceea ce este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Pâine prăjită umplută cu gem de căpșuni , Pâine prăjită cu caș și gem de mure și Pâine prăjită cu dulceață / Sandwich cu gem fierbinte .

Glazură cu șuncă de zmeură

Glazura cu șuncă de zmeură ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de garnituri. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 0 g de proteine , 1 g de grăsimi și un total de 41 de calorii . Această rețetă fără gluten și lacto ovo-vegetariană servește 12 și costă 21 de cenți per porție . Dacă aveți la îndemână suc de mere, dulceață de zmeură, amidon de porumb și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute . Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 7% , ceea ce este foarte rău (dar încă reparabil). Încercați Glazură cu zmeură Chipotle pentru șuncă , șuncă la cuptor cu glazură de șuncă de zahăr brun și șuncă la cuptor cu glazură de șuncă de zahăr brun pentru rețete similare.

Oțet balsamic și ghimbir Bok Choy

Oțet balsamic și ghimbir Bok Choy este o rețetă fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovovegetariană, cu 4 porții. O porție conține 103 calorii , 0 g de proteine și 11 g de grăsimi . Pentru 39 de cenți per porție , această rețetă acoperă 1% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca garnitură ieftină. 32 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Mergeți la magazin și luați apă, ulei de măsline, usturoi și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Vă este adus de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 19% . Acest scor nu este atât de excelent. Rețete similare sunt Ginger Orange Bok Choy , Ginger Orange Bok Choy și Bok Choy With Ginger Vinaigrette .

Piureuri de cartofi dulci Chipotle și mere condimentate

Piureul de cartofi dulci Chipotle și mere condimentat durează aproximativ 1 oră și 5 minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4 g de proteine , 3 g de grăsimi și un total de 287 de calorii . Această rețetă fără gluten, lacto ovo vegetariană și primară servește 8 și costă 1,25 USD per porție . 7 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Funcționează bine ca garnitură la preț rezonabil. Mergeți la magazin și cumpărați pudră cu cinci condimente, mere de tartă, suc de lămâie și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. Vă este adus de Taste of Home. Cu un scor de lingură de 54% , acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ cartofi prăjiți condimentați cu chili și dip cu iaurt Chipotle (alimente puternice) , salată de cartofi dulci cu mere și chipotle și salată de cartofi dulci și mere cu sos de lime chipotle .

Rulouri de cină cu rozmarin și usturoi

Rulouri de cină cu rozmarin și usturoi este o rețetă lacto ovo vegetariană cu 16 porții. Pentru 19 cenți per porție , această rețetă acoperă 3% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4 g de proteine , 2 g de grăsimi și un total de 120 de calorii . Această rețetă de la Taste of Home are 1 fani. Un amestec de drojdie activă, zahăr, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Cu un scor de 12% , acest fel de mâncare este destul de rău. Rețete similare sunt rulouri de cină cu unt de rozmarin din tigaie , rulouri de cină cu unt de rozmarin și usturoi și rulouri de cină cu unt de rozmarin din tigaie .

Chia Jam

Reteta Dulceata de Chia se poate face in aproximativ 25 de minute . Această rețetă servește 6 și costă 1,51 USD per porție. O porție conține 99 de calorii , 2 g de proteine și 2 g de grăsimi . Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Funcționează bine ca condiment. Un amestec de afine, semințe de chia, miere și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără lactate și lacto ovo vegetariană . Nu multor oameni le-a plăcut cu adevărat acest preparat mexican. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun cu lingura de 40% . Dulceata de semințe de zmeură chia și A Chia Giveaway , gem de afine chia și gem de afine chia sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Salata de migdale mandarine

Salata de mandarine cu migdale ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de aperitiv. Pentru 90 de cenți per porție , această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3 g de proteine , 6 g de grăsimi și un total de 111 calorii . Această rețetă servește 8. Mergeți la magazin și luați fulgi de piper, oțet de vin roșu, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. 73 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană . De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute . Vă este adus de Allrecipes. Ținând cont de toți factorii, această rețetă obține un scor spectaculos de 97% , ceea ce este spectaculos. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Salată de mandarine cu migdale , Salată de mandarine cu migdale și Salată de migdale și mandarine .

Salata de migdale mandarine

Salata de mandarine cu migdale ar putea fi doar aperitivul pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană servește 8 și costă 90 de cenți per porție . O porție conține 111 calorii , 3 g de proteine și 6 g de grăsimi . Vă este adus de Allrecipes. 73 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână oțet de vin roșu, piper măcinat, ceapă verde și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute . În general, această rețetă câștigă un scor mare de 97% . Rețete similare sunt Salata de mandarine cu migdale , Salata de mandarine cu migdale și Salata de migdale și mandarine .

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite în stil vegetarian Alternative la carne
Ce mănânc într-o zi | Rețete ușoare de cină vegană bogată în proteineToată lumea se întreabă mereu „cum obțin veganii proteine”. Din același loc în care fac majoritatea animalelor....plante! Dacă iei o dietă variată,...
5 mese vegane sănătoase pe care le fac tot timpulIată 5 mese sănătoase pe bază de plante și idei de cină pe care le fac repetat. Plus sfaturi despre cum să te simți sătul cu o dietă vegană! Rețete ...
Mâncăruri vegane bogate în proteine ar trebui să știe toată lumeaMâncăruri bogate în proteine, cu un gust fantastic! Obțineți rețetele imprimabile AICI:...
ce mananc intr-o saptamana! - ( ușor + vegan + realist! )NOUĂ CARTE DE CATEGORIE: Salut prieteni! Bun venit la un alt videoclip ce mănânc într-o săptămână! Asta este o foarte ...
Sfaturi și trucuri pentru mesele vegetariene Alternative la carne
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea vegetariană Alternative la carne