AcasăAlternative la carneSeitan

Utilizări ale Seitanului în mâncăruri și mâncăruri vegetariene

Ești vegetarian în căutarea unui înlocuitor de carne bogat în proteine, care să fie atât gustos, cât și versatil? Nu căuta mai departe decât seitan! Această proteină pe bază de grâu este un ingredient popular în mâncărurile și mâncărurile vegetariene, datorită texturii asemănătoare cărnii și capacității de a absorbi arome. Seitanul poate fi folosit într-o varietate de moduri, de la feliat și la grătar sub formă de burger, până la mărunțit și sotat în cartofi prăjiți și tacos. De asemenea, este un favorit printre vegani și vegetarieni pentru conținutul său ridicat de proteine, ceea ce îl face o alternativă excelentă la carne. În acest articol, vom explora diferitele utilizări ale seitanului în mesele și mâncărurile vegetariene și vom oferi câteva sfaturi și rețete pentru a-l încorpora în propria dietă. Indiferent dacă sunteți vegetarian de lungă durată sau doriți doar să adăugați mai multe proteine pe bază de plante la mesele dvs., seitanul este o opțiune delicioasă și hrănitoare care merită explorată.

Ce este seitanul?

Seitanul, cunoscut și sub denumirea de carne de grâu sau gluten de grâu, este un înlocuitor de carne care este făcut din proteine de grâu. A fost folosită în bucătăria asiatică de secole și a câștigat popularitate în lumea occidentală ca alternativă vegetariană și vegană la carne. Seitanul se face prin amestecarea glutenului de grau cu apa pentru a forma un aluat, care este apoi framantat pentru a-si dezvolta textura. Aluatul este apoi clătit cu apă pentru a îndepărta amidonul, lăsând în urmă o substanță bogată în proteine, care poate fi folosită într-o varietate de feluri de mâncare.

Valoarea nutritivă a seitanului

Seitanul este o sursă excelentă de proteine și conține toți aminoacizii esențiali de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa corect. De asemenea, are un conținut scăzut de grăsimi și nu conține colesterol, ceea ce o face o alternativă sănătoasă pentru inimă la carne. Seitanul este, de asemenea, o sursă bună de fier, calciu și fosfor, care sunt minerale esențiale pentru un organism sănătos.

În comparație cu alți înlocuitori de carne, seitanul are un conținut mai mare de proteine. De exemplu, o porție de seitan de 3 uncii conține aproximativ 20 de grame de proteine, în timp ce aceeași cantitate de tofu conține doar 9 grame de proteine. Seitanul este, de asemenea, o sursă bună de fibre, care ajută la reglarea digestiei și la scăderea nivelului de colesterol.

Beneficiile folosirii seitanului în mesele vegetariene

Există multe beneficii ale utilizării seitanului în mesele vegetariene. În primul rând, seitanul are o textură asemănătoare cărnii, ceea ce îl face un înlocuitor excelent pentru carne în mâncăruri precum burgeri, cârnați și chiftele. De asemenea, poate fi feliat și grătar, făcându-l un plus excelent pentru sandvișuri și wrap-uri.

În al doilea rând, seitanul este foarte versatil și poate fi aromat într-o varietate de moduri. Poate fi marinat în sos de soia, usturoi și ghimbir pentru un fel de mâncare de inspirație asiatică sau asezonat cu pudră de chili și chimen pentru un fel de mâncare de inspirație mexicană.

În al treilea rând, seitanul este o sursă excelentă de proteine, ceea ce îl face o alternativă excelentă la carne. De asemenea, are un conținut scăzut de grăsimi și nu conține colesterol, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru inima pentru cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea.

În al patrulea rând, seitanul este ușor de preparat și poate fi gătit într-o varietate de moduri. Poate fi copt, la grătar, prăjit sau sotat, în funcție de felul de mâncare pe care îl faceți.

În general, seitanul este un înlocuitor de carne delicios și hrănitor, care este perfect pentru vegetarieni și vegani. Versatilitatea și conținutul ridicat de proteine îl fac un plus excelent pentru orice masă vegetariană.

Concluzie

Seitanul este un înlocuitor de carne delicios și versatil, perfect pentru vegetarieni și vegani. Textura sa asemănătoare cărnii și capacitatea de a absorbi arome îl fac un plus excelent pentru o varietate de feluri de mâncare, de la burgeri la cartofi prăjiți la tacos. Seitanul este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine, ceea ce îl face o alternativă excelentă la carne. Indiferent dacă sunteți vegetarian de lungă durată sau doriți doar să adăugați mai multe proteine pe bază de plante la mesele dvs., seitanul este o opțiune delicioasă și hrănitoare care merită explorată.

Vegetarian Seitan Idei de mese
Inimioare de foietaj

Puff Pastry Hearts este o rețetă lacto ovo vegetariană cu 36 de porții. Pentru 65 de cenți per porție , această rețetă acoperă 4% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această crustă are 279 de calorii , 3 g de proteine și 15 g de grăsime per porție. Mergeți la magazin și cumpărați zahăr, amidon de porumb, gălbenușuri de ou și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Vă este adus de Taste of Home. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute . În general, această rețetă câștigă un scor nu atât de mare cu lingura de 20% . Încercați Inimioare de fructe de pădure de foietaj , Mousse de ciocolată cu inimi de foietaj și Seitan de dragoste cu inimi de foietaj pentru rețete similare.

Burgeri sfârâitori din sud-vest

Sizzling Southwest Burgers necesită aproximativ 5 minute de la început până la sfârșit. Pentru 2,15 USD per porție , obțineți un fel principal care servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 34 g de proteine , 37 g de grăsimi și un total de 589 de calorii . Această rețetă de la Allrecipes necesită sare de usturoi, amestec de condimente pentru taco, salsa și brânză pepperjack. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Este o rețetă prietenoasă cu bugetul pentru fanii mâncărurilor americane. În general, această rețetă câștigă un scor bun cu lingură de 54% . Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Sizzling Southwest Burgers , Sizzling Seitan Burgers și Southwest Burgers .

Seitan în sos de arahide sau Vegetarian Gai Tua

Seitan în sos de arahide sau Vegetarian Gai Tua ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de sos. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 44G de proteine, 47G de grăsime, și un total de 726 calorii. Această rețetă servește 3 și costă 3,83 USD pe porție. Dacă aveți la îndemână sos de stridii vegetariene, ceapă, pastă de curry și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 5 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un lactate gratuit și pescatarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 minute. Este adus la tine de Toțiretete. Cu o lingură scor de 87%, acest fel de mâncare este remarcabil. Încercați Seitan Satay cu sos de arahide, Vegetarian afumat Seitan BBQ coaste, și Castron vegetarian de tăiței Udon cu sos picant de arahide pentru rețete similare.

Fettuccini Tomato Rustica I

Fettuccini Tomato Rustican s-ar putea să fiu doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 4 porții cu 351 calorii, 14g de proteine, și 12g de grăsime fiecare. Pentru $2.19 pe portie, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 45 de minute. Un amestec de ulei de măsline, usturoi, brânză de capră și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Este adus la tine de Allrecipes. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular bun de 59%. Rețete similare includ Fettuccini cu anghinare, Seitan și roșii uscate la soare, Fettuccini cu sos de Pancettan și cremă de roșii, și Fettuccini Cu Sos Picant De Cremă De Roșii.

Seitan în sos de arahide sau Vegetarian Gai Tua

Seitan în sos de arahide sau Vegetarian Gai Tua ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lapte și pescatarian are 726 calorii, 44G de proteine, și 47G de grăsime per portie. Această rețetă servește 3. Pentru $ 3.83 pe portie, această rețetă acoperă 36% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați ulei vegetal, spanac, seitan și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă de la Toateretete are 5 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 87%. Acest scor este spectaculos. Încercați Seitan Satay cu sos de arahide, Vegetarian afumat Seitan BBQ coaste, și Castron vegetarian de tăiței Udon cu sos picant de arahide pentru rețete similare.

Sizzling Sud-Vest Burgeri

Sizzling Southwest Burgers este un fel principal care servește 6. O porție conține 724 calorii, 41G de proteine, și 43G de grăsime. Pentru 2,9 USD pe porție, această rețetă acoperă 28% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează în jur 5 minute. Mergeți la magazin și ridicați smântână, salsa, amestec de condimente taco și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este un preț rezonabil rețetă pentru fanii mâncării americane. Acesta este adus la tine de Allrecetes. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 65%. Acest scor este solid. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Sizzling Sud-Vest Burgeri, Sizzling Seitan Burgeri, și Southwest Burgers.

Barbeque Fasole Chili Câini

Barbeque fasole Chili câini ar putea fi doar American rețeta pe care o căutați. Acest fel principal are 601 calorii, 23g de proteine, și 17g de grăsime pe porție. Pentru 1,75 USD pe porție, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați chifle de hot dog, condimente de chili, fasole neagră și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 26 minute. Acesta va fi un hit la dvs Super Bowl eveniment. Este o opțiune bună dacă urmăriți un lactate gratuit dieta. Este adus la tine de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă un scor solid spoonacular de 63%. Rețete similare includ Barbecue Bean Chili Dogs, Kosher 3 Fasole Chili Dogs {Vara 2013 Încheie}, și Barbeque seitan și fasole neagră Burritos.

Plăcintă cu dovleac gourmet

Placinta cu dovleac gourmet durează aproximativ 45 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 8 și costă 3,57 USD per porție. Acest desert are 1375 de calorii , 21 g de proteine și 72 g de grăsime per porție. Această rețetă de la Allrecipes are 14 fani. Va fi un succes la evenimentul tău de Ziua Recunoștinței . Un amestec de piure de dovleac, unt, nuci pecan și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 70% , ceea ce este destul de bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Plăcintă Gourmet Seitan , Hummus dulce de dovleac cu semințe de dovleac prăjite și plăcintă de dovleac Omega Boost Făină de ovăz cu cremă de dovleac .

Tocană De Fasole Pinto

Pinto Bean Stew ar putea fi doar hor d ' oeuvre pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană are 220 calorii, 11g de proteine, și 1g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6. Pentru 76 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 18% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Această rețetă de la Taste Of Home necesită sare, roșii conservate, ceapă și căței de usturoi. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Toamna. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 45 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor minunat spoonacular de 86%. Tocană de fasole Chipotle pinto, Tocană De Cârnați Pinto Bean & Andouille, și Seitan afumat, fasole Pinto și tocană de Hominy sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Fetuccini Tomato Rustica I

Reteta Fettuccini Tomato Rustican I se poate face in aproximativ 1 ora si 45 de minute. Această rețetă servește 4 și costă 3,19 USD per porție. Acest fel principal are 528 de calorii, 38 g de proteine și 21 g de grăsimi per porție. 1 persoană a considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și cumpărați ardei prăjit, usturoi, brânză de capră și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. Vă este adus de Allrecipes. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 60%, ceea ce este destul de bun. Rețete similare sunt fettuccini cu pancettan și sos de cremă de roșii, fettuccini cu sos de cremă picant de roșii și fettuccini cu anghinare, seitan și roșii uscate la soare.

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite în stil vegetarian Seitan
Reteta de Seitan cu faina spalata de la inceput pana la sfarsit | Pui viral TikTok VeganDacă ai încercat să faci rețeta virală de pui vegan tiktok și nu ai reușit, acest videoclip este pentru tine. Vă arăt întregul proces de la început...
Reteta Seitan pentru incepatori - Cum sa faci pui Vegan TikTok Seitan!Prepararea de seitan pentru începători. În acest videoclip cu rețetă, vă vom arăta cum să faceți pui seitan, care este un pui vegan care...
Cel mai crocant pui prajit vegan! Fabricat cu SEITAN!Precomandă cartea mea de bucate! Bună tuturor! Iată modalitatea mea rapidă și ușoară de a face...
Nu trebuie să frământați SeitanulDe îndată ce am văzut videoclipul @aragusea despre metoda autoliza de a nu frământa aluatul, am știut că trebuie să încerc cu Seitan...
Sfaturi și trucuri pentru mesele vegetariene Seitan
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea vegetariană Seitan