AcasăGătitul de vacanță

Rețete de sărbători vegetariene pentru toate gusturile și dorințele

Dacă sunteți în căutarea sau vă luptați pentru o idee de meniu în această sărbătoare, atunci iată un ghid foarte profesionist care vă va ajuta să gătiți niște alimente delicioase pentru vegetarieni. Ziua Recunoștinței, Crăciunul și Paștele sunt toate acoperite aici într-un singur site foarte la îndemână. Bucură-te de alegerea unei mese noi și incitante!

De ce să alegi rețete vegetariene de vacanță?

Rețetele vegetariene de sărbători nu sunt doar delicioase, ci au și mai multe beneficii. În primul rând, sunt mai ecologice, deoarece necesită mai puțină apă și pământ pentru a produce decât mâncărurile pe bază de carne. În al doilea rând, sunt de obicei mai sănătoși, deoarece sunt sărace în grăsimi saturate și bogate în fibre, vitamine și minerale. În cele din urmă, sunt mai incluzive, deoarece răspund diferitelor preferințe alimentare, inclusiv vegane, fără gluten și intolerante la lactoză.

Atunci când planificați o masă vegetariană de vacanță, este esențial să luați în considerare cerințele și preferințele dietetice ale fiecăruia. Puteți să vă întrebați oaspeții în prealabil dacă au restricții sau preferințe alimentare specifice, pentru a vă asigura că satisfaceți nevoile tuturor. Încorporarea unei varietăți mari de legume, cereale, leguminoase și fructe în masa de sărbători nu numai că adaugă culoare și aromă, dar vă asigură și că aveți o masă bine echilibrată și hrănitoare.

Sfaturi pentru a găti mese vegetariene de sărbători

Gătitul meselor vegetariene de sărbători poate fi o sarcină descurajantă, mai ales dacă nu obișnuiești să gătești cu ingrediente pe bază de plante. Cu toate acestea, cu aceste sfaturi, puteți face o masă vegetariană de vacanță delicioasă și memorabilă de care toată lumea se va bucura.

1. Planifică din timp

Planificarea din timp este crucială atunci când vine vorba de mesele vegetariene de sărbători. Fă-ți timp să cercetezi și să experimentezi diferite rețete pentru a te asigura că găsești preparatul perfect pentru masa de sărbători. Faceți o listă de ingrediente și cumpărați-le în avans pentru a evita graba de ultimă oră la magazinul alimentar.

2. Experimentează cu diferite arome și texturi

Mesele vegetariene de sărbători nu trebuie să fie neaparate sau plictisitoare. Experimentați cu diferite arome și texturi încorporând diverse ierburi, condimente și sosuri în feluri de mâncare. De asemenea, puteți încerca diferite metode de gătit, cum ar fi prăjirea, grătarul sau sotarea, pentru a adăuga profunzime și complexitate mâncărurilor dvs.

3. Nu uita de proteine

Proteina este un nutrient esențial care este adesea trecut cu vederea în mesele vegetariene. Cu toate acestea, încorporarea ingredientelor bogate în proteine, cum ar fi tofu, tempeh, leguminoase și nuci în masa de sărbători nu numai că adaugă aromă, dar vă asigură și că aveți o masă bine echilibrată și hrănitoare.

Concluzie

În concluzie, rețetele vegetariene de sărbători nu sunt doar sănătoase și prietenoase cu mediul, ci și delicioase și incluzive. Urmând aceste sfaturi și rețete, puteți face o masă de vacanță memorabilă și satisfăcătoare, care să satisfacă gusturile și dorințele tuturor. Așadar, continuă și experimentează cu diferite arome și texturi și nu uita să te distrezi în bucătărie!

Vegetarian Gătitul de vacanță Idei de mese
Jambalaya cu carne gătită lent

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Meaty Slow-Cooked Jambalayan. O porție conține 381 de calorii , 38 g de proteine și 9 g de grăsimi . Pentru 2,87 USD per porție , această rețetă acoperă 21% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 12. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și fără lactate . Această rețetă de la Taste of Home necesită andouille, condimente cajun, ceapă și bulion de pui. Este o rețetă destul de ieftină pentru fanii mâncărurilor cajun. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează în jur de 7 ore și 25 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 58% , ceea ce este bun. Jambalaya gătită lent , sos de spaghete italian cu carne la fiert lent și chili cu carne bărbătească | Sâmbăta cu gătirea lentă este foarte asemănătoare cu această rețetă.

Cotlete de porc înăbușite de toamnă

Cotlete de porc de toamnă înăbușite necesită aproximativ 30 de minute de la început până la sfârșit. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și 30 întregi are 382 de calorii , 44 g de proteine și 16 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 2 și costă 3,52 USD per porție. Această rețetă de la Taste of Home are 1 fani. Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Dacă aveți la îndemână suc de mere, oțet de cidru, salvie și alte câteva ingrediente, îl puteți face. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun de 72% . Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Cotlete de porc de toamnă , Cotlete de porc glazurate de toamnă și Gătit din Glossies: Cotlete de porc cu crustă de nucă cu orez sălbatic cu legume de toamnă .

Ciodă de scoici Manhattan gătită lent

Cioa de scoici Manhattan gătită lent este o rețetă fără gluten, fără lactate, 30 întregi și pescatariană, cu 9 porții. O porție conține 80 de calorii , 3 g de proteine și 0 g de grăsimi . Pentru 40 de cenți per porție , această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți sare, boabe de piper, morcovi și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Funcționează bine ca un aperitiv foarte prietenos cu bugetul. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest preparat american. Vă este adus de Taste of Home. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 8 ore și 10 minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 73% . Acest scor este solid. Rețete similare sunt Slow Cooker Manhattan Clam Chowder , Slow Cooker Manhattan Style Clam Chowder și Manhattan Clam Chowder .

Dulceata fara gatit de capsuni-zmeura

Ai nevoie de un condiment fără gluten, lacto ovo vegetarian și prietenos cu fodmap ? Dulceata fără gătit de căpșuni și zmeură ar putea fi o rețetă uimitoare de încercat. Această rețetă face 20 de porții cu 47 de calorii , 0 g de proteine și 1 g de grăsime fiecare. Pentru 49 de cenți per porție , această rețetă acoperă 1% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Allrecipes are 1 fan. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute . Dacă aveți la îndemână borcane de jumătate de litru, zmeură, căpșuni și alte câteva ingrediente, le puteți face. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 13% , ceea ce este destul de rău. Gem de pere de zmeură fără gătire , dulce de congelare de căpșuni fără gătire șidulceață de căpșuni sănătoasă de casă fără zahăr (fără zahăr!) sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Salată mediteraneană de pui tocat cu vinaigretă Feta

Salata mediteraneana tocata de pui cu vinaigreta Feta ar putea fi doar felul principal pe care il cautati. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 29 g de proteine , 13 g de grăsimi și un total de 293 de calorii . Pentru 3,13 USD per porție , această rețetă acoperă 29% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Această rețetă de la Foodnetwork necesită piept de pui pregătit, castraveți, vinaigretă cu vin roșu și măsline kalamatan. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten . De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 10 minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 79% . Acest scor este bun. Încercați Salata mediteraneană tocată de pui cu sos cremos de mărar Feta , Salată de pui Feta, nucă, struguri tocate cu vinegretă balsamică și Salata mediteraneană tocată cu roșii, ardei, feta și busuioc pentru rețete similare.

Făină de ovăz cu curmale condimentată

Reteta Fulgi de ovaz cu curmale condimentate poate fi facuta in aproximativ 10 minute . Această rețetă face 2 porții cu 551 de calorii , 15 g de proteine și 15 g de grăsime fiecare. Pentru 1,31 USD per porție , această rețetă acoperă 22% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână ovăz cu gătit rapid, nucă de cocos, curmale și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Vă este adus de Taste of Home. Funcționează bine ca un mic dejun accesibil. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și lacto ovo vegetariană . În general, această rețetă câștigă un scor solid de 71% . Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Smoothie cu curmale cu banane condimentate , Tagine cu curmale și rață condimentată și Baklava cu nuci și curmale condimentate .

Carne de porc dulce și acrișoară gătită lent

Dacă doriți să adăugați mai multe rețete fără gluten și fără lactate la colecția dvs., carne de porc dulce și acrișoară gătită lent ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Această rețetă face 6 porții cu 389 de calorii , 29 g de proteine și 8 g de grăsimi fiecare. Pentru 2 USD per porție , această rețetă acoperă 21% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 6 ore și 50 de minute . Vă este adus de Taste of Home. Dacă aveți friptură de muschi de porc, apă, ceapă și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. În general, această rețetă câștigă un scor solid de 47% . Rețete similare includ puiul dulce și acrișor gătit lent , puiul dulce-acrișor gătit lent și puiul dulce-acrișor gătit lent .

Pizza Pulled Pork BBQ

Pizza cu carne de porc la grătar ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 1380 de calorii , 52 g de proteine și 27 g de grăsime per porție. Pentru 6,78 USD per porție , această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 1. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . 17 persoane au considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Este o rețetă scumpă pentru fanii mâncărurilor americane. Mergeți la magazin și luați carne de porc împrăștiată, ceapă, sare și piper măcinat și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. Vă este adus de Allrecipes. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 43% , ceea ce este bun. Rețete similare includ pizza de porc rășită la grătar , sandvișuri de porc strânsă cu bere la gătit lent și sandvișuri de porc strânsă la grătar și sandvișuri de porc strânsă la grătar .

Friptură de porc marinată cu sos de coacăze

Friptura de porc marinată cu sos de coacăze ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 545 de calorii , 69 g de proteine și 13 g de grăsime per porție. Pentru 3,9 USD per porție , această rețetă acoperă 32% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Un amestec de sos de soia, sherry pentru gătit, friptură de porc rulat și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 5 ar spune că a ajuns la fața locului. Vă este adus de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 7 ore . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 89% , ceea ce este uimitor. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Friptura de porc cu sos de coacăze , Mușchiă de porc cu sos de coacăze și Mușchiă de porc umplută cu sos de coacăze .

Batoane de ovăz cu fructe de pădure

Batoanele de ovăz cu fructe de pădure sunt o garnitură care servește 9. O porție conține 308 calorii, 4 g de proteine și 11 g de grăsimi. Pentru 71 de cenți per porție, această rețetă acoperă 7% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și aș spune că a fost perfectă. Această rețetă de la Taste of Home necesită afine, conserve de zmeură, ovăz de gătit rapid și sare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană. În general, această rețetă câștigă un scor destul de prost de 19%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Crumble de ovăz cu fructe de pădure, Smoothie cu ovăz și banane cu fructe de pădure și Brioșe cu ovăz cu trei fructe de pădure.

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite în stil vegetarian Gătitul de vacanță
The Raclette Sub @NickDiGiovanniMy IG - My Tik Tok - Link-urile mele...
Rețete Vegetariene Copioase potrivite pentru o petrecere de vacanță • GustoaseAi nevoie de idei vegetariene pentru următoarea ta petrecere de vacanță? Încercați aceste rețete copioase la următoarea adunare, vegetarienii la...
3 mâncăruri principale de sărbători vegetarieneCumpărați cartea de bucate gustoasă astăzi: Obțineți rețeta: Verificați...
Cum să faci un vegetarian de vacanță WellingtonAcest Wellington vegan este preparatul perfect pentru a impresiona pe toată lumea la o cină de sărbători. Fă-l și toate celelalte sănătoase...
Ciupercă vegetariană Wellington: gătit principalul perfect de Ziua Recunoștinței Alexa Weibel NYTVegetarieni, acesta este pentru voi. Alexa Weibel este aici cu ciuperca ei vegetariană Wellington, o piesă centrală uimitoare fără carne...
Sfaturi și trucuri pentru mesele vegetariene Gătitul de vacanță
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea vegetariană Gătitul de vacanță