AcasăAlternative la carneBazat pe plante

Alimente delicioase pe bază de plante, fără carne

În ultimii ani, a existat o cerere în creștere pentru alternative pe bază de plante și fără carne, pe măsură ce oamenii devin mai conștienți de sănătatea lor și de impactul asupra mediului al alegerilor lor alimentare. Și să recunoaștem, cui nu iubește mâncarea delicioasă, care este bună pentru tine și planetă? Introduceți alimente naturale delicioase, fără carne, pe bază de plante. Aceste opțiuni nu sunt doar mai sănătoase și mai durabile, dar sunt și incredibil de gustoase și versatile. De la burgeri la cârnați, chiftele la nuggets, piața pe bază de plante a explodat cu opțiuni inovatoare și gustoase, care cu siguranță vor satisface chiar și cele mai exigente palate. Indiferent dacă sunteți un vegan hotărât sau pur și simplu doriți să reduceți consumul de carne, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a explora lumea bucătăriei pe bază de plante. Așadar, pregătește-te să-ți îmbie papilele gustative și să descoperi minunile alimentelor naturale delicioase, fără carne, pe bază de plante.

Beneficiile unei diete pe bază de plante

O dietă pe bază de plante are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și unele tipuri de cancer. Cercetările au arătat că dietele pe bază de plante pot ajuta, de asemenea, la gestionarea greutății, îmbunătățirea sănătății intestinale și reducerea inflamației. În plus, dietele pe bază de plante sunt mai sustenabile din punct de vedere ecologic, deoarece necesită mai puține resurse pentru a produce decât dietele pe bază de animale. Alegerea alternativelor fără carne pe bază de plante poate reduce, de asemenea, riscul de boli de origine alimentară asociate cu consumul de carne.

Cu toate acestea, este important de reținut că o dietă sănătoasă pe bază de plante ar trebui să fie bine echilibrată și să includă o varietate de alimente bogate în nutrienți pentru a asigura un aport adecvat de vitamine și minerale esențiale. De asemenea, este important să alegeți opțiuni pe bază de plante procesate minim pentru a evita zaharurile adăugate și grăsimile nesănătoase.

Alternative populare de carne pe bază de plante

S-au dus vremurile cu tofu fad și salate slabe. Piața pe bază de plante a explodat cu o varietate de alternative de carne care nu sunt doar delicioase, ci și au un pumn nutritiv. Iată câteva dintre cele mai populare alternative de carne pe bază de plante:

1. Dincolo de Carne

Beyond Meat este o companie de carne pe bază de plante care oferă o gamă largă de alternative de carne, inclusiv burgeri, cârnați și crumbles de vită. Produsele lor sunt făcute din ingrediente pe bază de plante, cum ar fi proteine de mazăre, ulei de canola și extract de suc de sfeclă, care le conferă o textură și un gust asemănător cărnii. Produsele Beyond Meat nu conțin OMG-uri, soia și gluten.

2. Alimente imposibile

Impossible Foods este o altă companie de carne pe bază de plante care oferă o gamă largă de produse, inclusiv burgeri, cârnați și carne de vită tocată. Produsele lor sunt făcute din ingrediente pe bază de plante, cum ar fi proteina din soia, uleiul de cocos și proteina din cartofi. Produsele Impossible Foods au fost, de asemenea, lăudate pentru gustul și textura lor asemănătoare cărnii.

3. Tofurky

Tofurky este o marcă populară de alternative de carne pe bază de plante, care oferă o varietate de produse, inclusiv felii de delicatese, cârnați și burgeri. Produsele lor sunt făcute din proteine de soia și grâu și nu conțin OMG și colesterol. Produsele Tofurky au fost, de asemenea, lăudate pentru versatilitatea și gustul delicios.

4. Gardein

Gardein este o companie de carne pe bază de plante care oferă o gamă largă de produse, inclusiv fâșii de pui, chiftele și file fără pește. Produsele lor sunt făcute din proteine de soia, grâu și mazăre și nu conțin OMG și colesterol. Produsele Gardein au fost, de asemenea, lăudate pentru textura și gustul lor asemănător cărnii.

5. Quorn

Quorn este o marcă populară de alternative de carne care oferă o gamă largă de produse, inclusiv burgeri, nuggets de pui și chiftele. Produsele lor sunt fabricate din micoproteine, o sursă de proteine pe bază de ciuperci, și nu conțin OMG și colesterol. Produsele Quorn au fost, de asemenea, lăudate pentru durabilitatea lor și impactul redus asupra mediului.

Concluzie

Alimentele naturale delicioase pe bază de plante fără carne sunt o modalitate excelentă de a vă bucura de mese gustoase, sănătoase și durabile. Cu o varietate de opțiuni disponibile, nu a fost niciodată mai ușor să reduceți consumul de carne sau să treceți la o dietă pe bază de plante. Indiferent dacă ești un vegan hotărât sau pur și simplu vrei să încerci ceva nou, există o alternativă de carne pe bază de plante pentru tine. Așadar, pregătește-te să-ți îmbie papilele gustative și să descoperi minunile alimentelor naturale delicioase, fără carne, pe bază de plante.

Vegetarian Bazat pe plante Idei de mese
Oțet balsamic și ghimbir Bok Choy

Oțet balsamic și ghimbir Bok Choy este o rețetă fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovovegetariană, cu 4 porții. O porție conține 103 calorii , 0 g de proteine și 11 g de grăsimi . Pentru 39 de cenți per porție , această rețetă acoperă 1% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca garnitură ieftină. 32 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Mergeți la magazin și luați apă, ulei de măsline, usturoi și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Vă este adus de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 19% . Acest scor nu este atât de excelent. Rețete similare sunt Ginger Orange Bok Choy , Ginger Orange Bok Choy și Bok Choy With Ginger Vinaigrette .

Rulouri de cină cu rozmarin și usturoi

Rulouri de cină cu rozmarin și usturoi este o rețetă lacto ovo vegetariană cu 16 porții. Pentru 19 cenți per porție , această rețetă acoperă 3% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4 g de proteine , 2 g de grăsimi și un total de 120 de calorii . Această rețetă de la Taste of Home are 1 fani. Un amestec de drojdie activă, zahăr, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Cu un scor de 12% , acest fel de mâncare este destul de rău. Rețete similare sunt rulouri de cină cu unt de rozmarin din tigaie , rulouri de cină cu unt de rozmarin și usturoi și rulouri de cină cu unt de rozmarin din tigaie .

Chia Jam

Reteta Dulceata de Chia se poate face in aproximativ 25 de minute . Această rețetă servește 6 și costă 1,51 USD per porție. O porție conține 99 de calorii , 2 g de proteine și 2 g de grăsimi . Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Funcționează bine ca condiment. Un amestec de afine, semințe de chia, miere și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără lactate și lacto ovo vegetariană . Nu multor oameni le-a plăcut cu adevărat acest preparat mexican. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun cu lingura de 40% . Dulceata de semințe de zmeură chia și A Chia Giveaway , gem de afine chia și gem de afine chia sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Salata de migdale mandarine

Salata de mandarine cu migdale ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de aperitiv. Pentru 90 de cenți per porție , această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3 g de proteine , 6 g de grăsimi și un total de 111 calorii . Această rețetă servește 8. Mergeți la magazin și luați fulgi de piper, oțet de vin roșu, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. 73 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană . De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute . Vă este adus de Allrecipes. Ținând cont de toți factorii, această rețetă obține un scor spectaculos de 97% , ceea ce este spectaculos. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Salată de mandarine cu migdale , Salată de mandarine cu migdale și Salată de migdale și mandarine .

Glazură cu șuncă de zmeură

Glazura cu șuncă de zmeură ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de garnituri. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 0 g de proteine , 1 g de grăsimi și un total de 41 de calorii . Această rețetă fără gluten și lacto ovo-vegetariană servește 12 și costă 21 de cenți per porție . Dacă aveți la îndemână suc de mere, dulceață de zmeură, amidon de porumb și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute . Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 7% , ceea ce este foarte rău (dar încă reparabil). Încercați Glazură cu zmeură Chipotle pentru șuncă , șuncă la cuptor cu glazură de șuncă de zahăr brun și șuncă la cuptor cu glazură de șuncă de zahăr brun pentru rețete similare.

Pilaf de orez cu afine și migdale

Pilaf de orez cu afine și migdale durează aproximativ 45 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 8 și costă 78 de cenți per porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și lacto ovo vegetariană are 206 calorii , 5 g de proteine și 4 g de grăsime per porție. Funcționează bine ca aperitiv. 4 persoane au fost impresionate de această rețetă. Dacă aveți la îndemână ceapă, coriandru, ceapă verde și alte câteva ingrediente, le puteți face. Vă este adus de Allrecipes. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 41% . Acest scor este bun. Pilaf de orez cu portocale și migdale , Pilaf de orez cu afine, migdale și ciuperci și Pilaf de orez cu migdale sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Piureuri de cartofi dulci Chipotle și mere condimentate

Piureul de cartofi dulci Chipotle și mere condimentat durează aproximativ 1 oră și 5 minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4 g de proteine , 3 g de grăsimi și un total de 287 de calorii . Această rețetă fără gluten, lacto ovo vegetariană și primară servește 8 și costă 1,25 USD per porție . 7 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Funcționează bine ca garnitură la preț rezonabil. Mergeți la magazin și cumpărați pudră cu cinci condimente, mere de tartă, suc de lămâie și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. Vă este adus de Taste of Home. Cu un scor de lingură de 54% , acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ cartofi prăjiți condimentați cu chili și dip cu iaurt Chipotle (alimente puternice) , salată de cartofi dulci cu mere și chipotle și salată de cartofi dulci și mere cu sos de lime chipotle .

Pâine prăjită cu gem 'N' Cream

Pâine prăjită cu gem 'N' Cream are nevoie de aproximativ 10 minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 12 g de proteine , 28 g de grăsimi și un total de 572 de calorii . Această rețetă servește 1. Pentru 2,1 USD per porție , această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca un mic dejun american. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Mergeți la magazin și cumpărați sirop de arțar, pâine cu scorțișoară și stafide, dulceață de căpșuni și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. Vă este adus de Taste of Home. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 34% , ceea ce este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Pâine prăjită umplută cu gem de căpșuni , Pâine prăjită cu caș și gem de mure și Pâine prăjită cu dulceață / Sandwich cu gem fierbinte .

Salata de migdale mandarine

Salata de mandarine cu migdale ar putea fi doar aperitivul pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană servește 8 și costă 90 de cenți per porție . O porție conține 111 calorii , 3 g de proteine și 6 g de grăsimi . Vă este adus de Allrecipes. 73 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână oțet de vin roșu, piper măcinat, ceapă verde și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute . În general, această rețetă câștigă un scor mare de 97% . Rețete similare sunt Salata de mandarine cu migdale , Salata de mandarine cu migdale și Salata de migdale și mandarine .

Salata de fasole neagra

Reteta Salata de fasole neagra se poate face in aproximativ 5 minute . Această rețetă servește 8. O porție conține 111 calorii , 7 g de proteine și 0 g de grăsime . Pentru 42 de cenți per porție , această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Taste of Home are 2 fani. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană . Funcționează bine ca garnitură. Mergeți la magazin și luați fasole neagră, pătrunjel, salsa și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Cu un scor de 67% , acest fel de mâncare este destul de bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Edamame, Salată de fasole neagră și mazăre cu ochi negri cu vinaigretă de chimion , Salată de fasole de sud-vest cu fasole neagră, mazăre cu ochi negru, Pepp și fasole verde, porumb prăjit și fasole neagră Salata .

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite în stil vegetarian Bazat pe plante
Mâncăruri vegane de 20 de minute pe care toată lumea ar trebui să le știeMâncăruri vegane de 20 de minute, care nu sacrifică aroma! Mulțumim lui ALDI pentru sponsorizarea acestui videoclip! Asigurați-vă că vizitați ALDI local...
Tip încearcă un restaurant vegetarian EXCEPTIONAL din Albuquerque | Diners Drive-Ins & DivesAbonați-vă la Food Network UK pentru mai multe clipuri grozave: Guy Fieri se află în Albuquerque, New Mexico pentru a vizita un...
Mâncare vegetariană într-o oalăObțineți rețetele! - Cumpărați colecția de ustensile de bucătărie Tasty aici: ...
Test internațional de gust pentru alimente veganeDe unde în lume provin aceste alimente vegane internaționale? GMM # 2287 Abonați-vă la GMM:...
Sfaturi și trucuri pentru mesele vegetariene Bazat pe plante
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea vegetariană Bazat pe plante