AcasăIngrediente populareCereale integrale

Cerealele integrale ca alternativă la alimentația sănătoasă

Căutați să vă îmbunătățiți dieta și să faceți alegeri alimentare mai sănătoase? Nu căutați mai departe decât cerealele integrale! Încorporarea cerealelor integrale în dieta dumneavoastră este o modalitate simplă și eficientă de a vă îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală. Spre deosebire de omologii lor rafinați, cerealele integrale conțin toate părțile cerealelor, inclusiv tărâțele, germenii și endospermul. Aceasta înseamnă că sunt pline de nutrienți esențiali, cum ar fi fibre, proteine și vitamine, care pot ajuta la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer. Nu numai că cerealele integrale sunt hrănitoare, ci și delicioase și versatile, făcându-le ușor de încorporat în mesele tale. De la fulgi de ovaz la micul dejun la quinoa in salata ta, exista nenumarate moduri de a te bucura de beneficiile cerealelor integrale. Deci, de ce să nu faceți trecerea la cerealele integrale și să începeți să culegeți beneficiile astăzi?

Ce face ca cerealele integrale să fie sănătoase?

Cerealele integrale sunt considerate sănătoase deoarece conțin toate părțile cerealelor, inclusiv tărâțele, germenii și endospermul. Aceasta înseamnă că sunt pline de nutrienți esențiali, cum ar fi fibre, proteine și vitamine, care pot ajuta la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer.

Unul dintre principalele beneficii ale cerealelor integrale este conținutul lor ridicat de fibre. Fibrele sunt esențiale pentru un sistem digestiv sănătos și pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la scăderea nivelului de colesterol. Cerealele integrale sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine, unele tipuri conținând până la 15% proteine. Acest lucru le face să fie un aliment ideal pentru vegetarieni și vegani care ar putea avea dificultăți pentru a obține suficiente proteine în dieta lor.

Pe lângă fibre și proteine, cerealele integrale conțin o varietate de vitamine și minerale. De exemplu, grâul integral este o sursă bună de vitamine B, în timp ce orezul brun este bogat în magneziu. Alte vitamine și minerale găsite în cerealele integrale includ vitamina E, fier și zinc.

Tipuri de cereale integrale

Există multe tipuri diferite de cereale integrale, fiecare cu aroma și textura unică. Unele dintre cele mai populare tipuri de cereale integrale includ:

Grâu integral

Grâul integral este una dintre cele mai des consumate cereale integrale. Este disponibil într-o varietate de forme, inclusiv pâine, paste și făină. Grâul integral este o sursă bună de fibre, proteine și vitamine B.

Orez brun

Orezul brun este un alt cereal integral popular. Este o sursă bună de magneziu și conține mai multe fibre decât orezul alb. Orezul brun poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare, inclusiv cartofi prăjiți, salate și caserole.

Quinoa

Quinoa este o cereală integrală fără gluten, bogată în proteine. Are o aromă de nucă și o textură ușor crocantă. Quinoa poate fi folosită într-o varietate de feluri de mâncare, inclusiv salate, supe și cartofi prăjiți.

Ovăz

Ovăzul este un aliment popular pentru micul dejun și poate fi folosit și într-o varietate de alte feluri de mâncare. Sunt o sursă bună de fibre și proteine și pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ovăzul poate fi folosit pentru a face fulgi de ovăz, granola și chiar prăjituri.

Orz

Orzul este un cereal integral versatil care poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare. Este o sursă bună de fibre și conține vitamine și minerale precum seleniul și cuprul. Orzul poate fi folosit în supe, tocane și salate.

Informații nutriționale pentru cereale integrale

Pe lângă faptul că sunt bogate în fibre și proteine, cerealele integrale sunt, de asemenea, sărace în grăsimi și calorii. De asemenea, sunt o sursă bună de carbohidrați complecși, care pot oferi o sursă constantă de energie pe tot parcursul zilei.

Iată câteva informații nutriționale pentru unele dintre cele mai populare cereale integrale:

Grâu integral

- 1 cana de faina integrala de grau contine 407 calorii - 1 cana de faina integrala de grau contine 16 grame de proteine si 12 grame de fibre

Orez brun

- 1 cană de orez brun fiert conține 216 calorii - 1 cană de orez brun fiert conține 5 grame de proteine și 4 grame de fibre

Quinoa

- 1 cană de quinoa gătită conține 222 de calorii - 1 cană de quinoa gătită conține 8 grame de proteine și 5 grame de fibre

Ovăz

- 1 cană de ovăz gătit conține 166 de calorii - 1 cană de ovăz gătit conține 6 grame de proteine și 4 grame de fibre

Orz

- 1 cană de orz fiert conține 193 de calorii - 1 cană de orz fiert conține 4 grame de proteine și 6 grame de fibre

Concluzie

Încorporarea cerealelor integrale în dieta dumneavoastră este o modalitate simplă și eficientă de a vă îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală. Cerealele integrale sunt pline cu nutrienți esențiali, cum ar fi fibrele, proteinele și vitaminele, care pot ajuta la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer. Cu atât de multe tipuri diferite de cereale integrale din care să alegeți, există nenumărate modalități de a vă bucura de beneficiile cerealelor integrale. Deci, de ce să nu faceți trecerea la cerealele integrale și să începeți să culegeți beneficiile astăzi?

Vegetarian Cereale integrale Idei de mese
Desert cu fructe de macadamia

Desertul Macadamia Berry necesită aproximativ 30 de minute de la început până la sfârșit. Pentru 1,14 USD per porție , această rețetă acoperă 6% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 12. O porție conține 290 de calorii , 4 g de proteine și 16 g de grăsimi . Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Dacă aveți la îndemână unt, suc de lămâie, napolitane cu vanilie și alte câteva ingrediente, le puteți face. Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 19% , ceea ce este destul de rău. Rețete similare sunt desertul cu cremă cu macadamia tropicală , desertul congelat cu nucă de cocos, ananas caramelizat și macadamia și prăjiturile crude cu macadamia și boabe de Goji ale mătușii Ivy .

Caserolă aztecă

Caserola Aztec este un fel principal fără gluten . Pentru 2,15 USD per porție , această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 407 calorii , 24 g de proteine și 23 g de grăsimi . Această rețetă servește 8. Vă este adusă de Allrecipes. 30 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Un amestec de tortilla de porumb, jumătăți de piept de pui, boabe de porumb și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toamna va fi și mai specială cu această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 52% , care este solid. Rețete similare includ caserola aztecă , cacao aztecă și sluggers azteci .

Murături rapide prăjite cu sos de zară

Dacă aveți aproximativ 1 oră și 20 de minute de petrecut în bucătărie, murăturile rapide prăjite cu sos de zară de unt ar putea fi o rețetă lacto ovo vegetariană remarcabilă de încercat. Această rețetă servește 4 și costă 2,41 USD per porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 13 g de proteine , 30 g de grăsimi și un total de 819 calorii . Nu multor oameni le-a plăcut cu adevărat această garnitură. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Vă este adus de Foodnetwork. Mergeți la magazin și cumpărați boabe de piper, mărar, sare cușer și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. În general, această rețetă câștigă un scor foarte prost (dar încă reparabil) de 0% . Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Murături cu ghimbir , Murături japoneze și Murături cu morcovi și castraveți de la frigider .

Ibric Porumb

Kettle Corn durează aproximativ 5 minute de la început până la sfârșit. Pentru 13 cenți per porție , primești un aperitiv care servește 5. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2 g de proteine , 12 g de grăsimi și un total de 195 de calorii . Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest preparat american. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Un amestec de ulei de arahide, boabe de floricele de porumb nefocate, zahăr și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană . Vă este adus de Allrecipes. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 21% . Acest scor este destul de prost. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete asemănătoare: Flan de porumb dulce cu porumb ibric , porumb cu ceainic condimentat și porumb fierbător de arțar și bacon .

Lămâie Porumb și Dovlecel

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încearcă Lemon Porumb și Dovlecel. Pentru 43 de cenți per porție , această rețetă acoperă 3% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. O porție conține 115 calorii , 3 g de proteine și 4 g de grăsimi . 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Vă este adus de Taste of Home. Un amestec de boabe de porumb, iarbă de mărar, dovlecel și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 15 minute . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și lacto ovo vegetariană . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 15% , ceea ce este destul de rău. Rețete similare sunt Pizza cu lămâie, porumb și dovlecel , Rețeta de pizza cu lămâie, porumb și dovlecel șiQuinoa, dovlecel și porumb în unt de lămâie – 3 puncte .

Murături cu mărar

Ai nevoie de o garnitură fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovo vegetariană ? Murături cu mărar ar putea fi o rețetă minunată de încercat. Pentru 54 de cenți per porție , această rețetă acoperă 5% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 9 porții cu 25 de calorii , 1 g de proteine și 0 g de grăsime fiecare. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 17 ar spune că a fost perfect. Dacă aveți la îndemână boabe de piper, mărar, sare de murat și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 240 de ore și 15 minute . Cu un scor de 31% , acest fel de mâncare este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Murături cu ghimbir , Murături japoneze și Murături cu morcovi și castraveți de la frigider .

Pilaf cu trei boabe

Ai nevoie de un aperitiv ovo-vegetar fără lactate și lacto ? Pilaf cu trei cereale ar putea fi o rețetă minunată de încercat. Această rețetă face 5 porții cu 258 de calorii , 7 g de proteine și 10 g de grăsime fiecare. Pentru 1,03 USD per porție , această rețetă acoperă 17% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și aș spune că a fost perfectă. Dacă aveți la îndemână sherry, pătrunjel, piper și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute . Vă este adus de Taste of Home. În general, această rețetă câștigă un scor solid de 73% . Rețete similare sunt pilaf cu orez integral , pilaf cu trei boabe cu sparanghel prăjit și pilaf cu două boabe cu brânză gorgonzola .

Budincă Granny Smith cu mere și pâine ghimbir cu cremă engleză de vanilie și frișcă frișcă

Rețeta Budincă de mere și pâine ghimbir Granny Smith cu Creme Anglaise de boabe de vanilie și Frișcă Creme Fraiche se poate face în aproximativ 3 ore și 45 de minute . Această rețetă lacto ovo vegetariană servește 4 și costă 6,65 USD per porție . O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 30 g de proteine , 122 g de grăsimi și un total de 2053 de calorii . Mergeți la magazin și luați ghimbir, boabe de vanilie, gălbenușuri de ou și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Această rețetă este pe placul a 3 bucătari și bucătari. Funcționează bine ca desert scump. Vă este adus de Foodnetwork. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 68% , care este solid. Încercați budincă de pâine cu căpșuni cu frișcă cremă fraîche , budincă de pâine de dovleac cu sos de mere caramel picant și cremă de vanilie cu cremă engleză și clătite de cartofi cu sos de mere Granny Smith și scorțișoară cremă pentru rețete similare.

Butterscotch, Marshmallow Fluff și Nucă de Macadamia sau Sundae cu arahide spaniolă

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încearcă Butterscotch, Marshmallow Fluff și Macadamia Nut sau Spanish Peanut Sundae. Această rețetă face 4 porții cu 3427 de calorii , 32 g de proteine și 187 g de grăsime fiecare. Pentru 12,77 USD per porție , această rețetă acoperă 46% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar puțini oameni au făcut această rețetă, iar 8 ar spune că s-a potrivit. Un amestec de boabe de vanilie, vanilie, sirop de porumb și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează în jur de 5 ore și 30 de minute . Este o rețetă scumpă pentru fanii mâncărurilor europene. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 68% , ceea ce este destul de bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Butterscotch, Marshmallow Fluff și Macadamia Nut sau Spanish Peanut Sundae , Marshmallow Fluff și Gina's Butterscotch Sundae .

Inghetata de vanilie cu miere

Înghețată de vanilie cu miere ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia cu rețete de desert. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 20 g de proteine , 143 g de grăsimi și un total de 1685 de calorii . Această rețetă servește 2. Pentru 9,17 USD per porție , această rețetă acoperă 24% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vara va fi si mai speciala cu aceasta reteta. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Dacă aveți la îndemână gălbenușuri de ou, smântână groasă, lapte și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, lacto ovo vegetariană și primară . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 46% , care este solid. Rețete similare includ nectarine la grătar cu sos de vanilie și miere și înghețată , brânză de capră, înghețată cu boabe de vanilie, miere și lavandă și înghețată de vanilie (plus un desert de cafea și înghețată de vanilie) .

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite în stil vegetarian Cereale integrale
8 cereale integrale pe care să le includeți în dieta dvs. dacă aveți rezistență la insulină și PCOS | Veera HealthSALVAȚI această bobină pentru opțiunile de cereale integrale de inclus pentru a îmbunătăți rezistența la insulină și PCOS! Aproximativ 70% dintre femeile cu PCOS...
Cerealele integrale, sănătatea integrală: importanța cerealelor integrale într-o dietă sănătoasăPentru a ne susține canalul și a vă îmbunătăți sănătatea, consultați: Cursul nostru de slăbire rapidă:...
Dr. Gundry - Remedii pentru tuse și cereale integrale?Dacă ai putea să-l întrebi pe Steven Gundry MD ORICE, ce l-ai întreba? În videoclipul interesant de întrebări și răspunsuri de astăzi, Dr. Gundry răspunde...
Cerealele integrale te fac să te îngrași - sunt bune pentru tine? Distrugerea mitului cerealelor integraleCând vorbim despre greutate, este important să ne amintim că problemele cu greutatea nu sunt aproape niciodată din vina unui singur aliment. In plus...
Sfaturi și trucuri pentru mesele vegetariene Cereale integrale
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea vegetariană Cereale integrale