AcasăIngrediente populareCereale integrale

Cerealele integrale ca alternativă la alimentația sănătoasă

Căutați să vă îmbunătățiți dieta și să faceți alegeri alimentare mai sănătoase? Nu căutați mai departe decât cerealele integrale! Încorporarea cerealelor integrale în dieta dumneavoastră este o modalitate simplă și eficientă de a vă îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală. Spre deosebire de omologii lor rafinați, cerealele integrale conțin toate părțile cerealelor, inclusiv tărâțele, germenii și endospermul. Aceasta înseamnă că sunt pline de nutrienți esențiali, cum ar fi fibre, proteine și vitamine, care pot ajuta la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer. Nu numai că cerealele integrale sunt hrănitoare, ci și delicioase și versatile, făcându-le ușor de încorporat în mesele tale. De la fulgi de ovaz la micul dejun la quinoa in salata ta, exista nenumarate moduri de a te bucura de beneficiile cerealelor integrale. Deci, de ce să nu faceți trecerea la cerealele integrale și să începeți să culegeți beneficiile astăzi?

Ce face ca cerealele integrale să fie sănătoase?

Cerealele integrale sunt considerate sănătoase deoarece conțin toate părțile cerealelor, inclusiv tărâțele, germenii și endospermul. Aceasta înseamnă că sunt pline de nutrienți esențiali, cum ar fi fibre, proteine și vitamine, care pot ajuta la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer.

Unul dintre principalele beneficii ale cerealelor integrale este conținutul lor ridicat de fibre. Fibrele sunt esențiale pentru un sistem digestiv sănătos și pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la scăderea nivelului de colesterol. Cerealele integrale sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine, unele tipuri conținând până la 15% proteine. Acest lucru le face să fie un aliment ideal pentru vegetarieni și vegani care ar putea avea dificultăți pentru a obține suficiente proteine în dieta lor.

Pe lângă fibre și proteine, cerealele integrale conțin o varietate de vitamine și minerale. De exemplu, grâul integral este o sursă bună de vitamine B, în timp ce orezul brun este bogat în magneziu. Alte vitamine și minerale găsite în cerealele integrale includ vitamina E, fier și zinc.

Tipuri de cereale integrale

Există multe tipuri diferite de cereale integrale, fiecare cu aroma și textura unică. Unele dintre cele mai populare tipuri de cereale integrale includ:

Grâu integral

Grâul integral este una dintre cele mai des consumate cereale integrale. Este disponibil într-o varietate de forme, inclusiv pâine, paste și făină. Grâul integral este o sursă bună de fibre, proteine și vitamine B.

Orez brun

Orezul brun este un alt cereal integral popular. Este o sursă bună de magneziu și conține mai multe fibre decât orezul alb. Orezul brun poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare, inclusiv cartofi prăjiți, salate și caserole.

Quinoa

Quinoa este o cereală integrală fără gluten, bogată în proteine. Are o aromă de nucă și o textură ușor crocantă. Quinoa poate fi folosită într-o varietate de feluri de mâncare, inclusiv salate, supe și cartofi prăjiți.

Ovăz

Ovăzul este un aliment popular pentru micul dejun și poate fi folosit și într-o varietate de alte feluri de mâncare. Sunt o sursă bună de fibre și proteine și pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ovăzul poate fi folosit pentru a face fulgi de ovăz, granola și chiar prăjituri.

Orz

Orzul este un cereal integral versatil care poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare. Este o sursă bună de fibre și conține vitamine și minerale precum seleniul și cuprul. Orzul poate fi folosit în supe, tocane și salate.

Informații nutriționale pentru cereale integrale

Pe lângă faptul că sunt bogate în fibre și proteine, cerealele integrale sunt, de asemenea, sărace în grăsimi și calorii. De asemenea, sunt o sursă bună de carbohidrați complecși, care pot oferi o sursă constantă de energie pe tot parcursul zilei.

Iată câteva informații nutriționale pentru unele dintre cele mai populare cereale integrale:

Grâu integral

- 1 cana de faina integrala de grau contine 407 calorii - 1 cana de faina integrala de grau contine 16 grame de proteine si 12 grame de fibre

Orez brun

- 1 cană de orez brun fiert conține 216 calorii - 1 cană de orez brun fiert conține 5 grame de proteine și 4 grame de fibre

Quinoa

- 1 cană de quinoa gătită conține 222 de calorii - 1 cană de quinoa gătită conține 8 grame de proteine și 5 grame de fibre

Ovăz

- 1 cană de ovăz gătit conține 166 de calorii - 1 cană de ovăz gătit conține 6 grame de proteine și 4 grame de fibre

Orz

- 1 cană de orz fiert conține 193 de calorii - 1 cană de orz fiert conține 4 grame de proteine și 6 grame de fibre

Concluzie

Încorporarea cerealelor integrale în dieta dumneavoastră este o modalitate simplă și eficientă de a vă îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală. Cerealele integrale sunt pline cu nutrienți esențiali, cum ar fi fibrele, proteinele și vitaminele, care pot ajuta la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer. Cu atât de multe tipuri diferite de cereale integrale din care să alegeți, există nenumărate modalități de a vă bucura de beneficiile cerealelor integrale. Deci, de ce să nu faceți trecerea la cerealele integrale și să începeți să culegeți beneficiile astăzi?

Vegetarian Cereale integrale Idei de mese
Lămâie Porumb și Dovlecel

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încearcă Lemon Porumb și Dovlecel. Pentru 43 de cenți per porție , această rețetă acoperă 3% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. O porție conține 115 calorii , 3 g de proteine și 4 g de grăsimi . 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Vă este adus de Taste of Home. Un amestec de boabe de porumb, iarbă de mărar, dovlecel și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 15 minute . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și lacto ovo vegetariană . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 15% , ceea ce este destul de rău. Rețete similare sunt Pizza cu lămâie, porumb și dovlecel , Rețeta de pizza cu lămâie, porumb și dovlecel șiQuinoa, dovlecel și porumb în unt de lămâie – 3 puncte .

Muschiță de porc la grătar sicilian cu piersici la grătar Agrodolce

Ai nevoie de un fel principal fără gluten și fără lactate ? Mușchie de porc la grătar sicilian cu piersici la grătar Agrodolce ar putea fi o rețetă super de încercat. Pentru 5,43 USD per porție , această rețetă acoperă 38% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 85 g de proteine , 30 g de grăsimi și un total de 731 de calorii . Va fi un succes la evenimentul tău The Fourth Of July . Această rețetă este pe placul a 6 bucătari și bucătari. Această rețetă de la Foodnetwork necesită usturoi, boabe de piper, oțet de vin roșu și sare cușer. De la preparare la farfurie, această rețetă durează în jur de 8 ore și 40 de minute . Cu un scor de 82% , acest fel de mâncare este remarcabil. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Cotlete de porc la grătar sicilian cu piersici la grătar Agrodolce , Cotlete de porc la grătar cu piersici Jack Daniels și Cotlete de porc de țară la grătar cu piersici la grătar pe bază de Bourbon .

Medley de cartofi

Potato Medley ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia cu rețete de garnituri. Această rețetă servește 6. Pentru 75 de cenți per porție , această rețetă acoperă 22% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană are 314 calorii , 8 g de proteine și 1 g de grăsime per porție. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Această rețetă de la Allrecipes necesită boabe de porumb, ardei gras, apă și cartofi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 94% , ceea ce este minunat. Medley de cartofi la tigaie , Medley de cartofi roșii și Medley de cartofi cu cârnați sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Panna Cotta de iaurt cu vanilie

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de deserturi, așa că încearcă Panna Cottan cu iaurt vanilie. Această rețetă fără gluten servește 4 și costă 1,21 USD per porție . O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 9 g de proteine , 3 g de grăsimi și un total de 205 de calorii . 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Această rețetă de la Taste of Home necesită sos de afine întregi și/sau pere opțional, lapte, zahăr și boabe de vanilie. Este o rețetă accesibilă pentru fanii mâncărurilor mediteraneene. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute . În general, această rețetă câștigă un scor nu atât de mare cu lingura de 33% . Rețete similare includ Panna Cotta de iaurt de boabe de vanilie cu coulis de mure , panna cotta de vanilie și Panna Cotta de vanilie .

Mămăligă la tigaie cu porumb, varză și brânză de capră

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încearcă mămăligă la tigaie cu porumb, varză și brânză de capră. Această rețetă servește 2. Vă uitați la silueta? Această rețetă fără gluten are 661 de calorii , 22 g de proteine și 30 g de grăsime per porție. Pentru 3,22 USD per porție , această rețetă acoperă 32% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână brânză de parmezan, usturoi, boabe de porumb și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă este pe placul a 58 de bucătari și bucătari. Vă este adus de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 20 de minute . Cu un scor de 91% , acest fel de mâncare este super. Rețete similare includ mămăliguță cu brânză de capră cu varză călită , supă de fasole albă și varză cu mămăligă cu brânză de capră și mămăligă de porumb și brânză de capră cu dovleac de vară cu usturoi .

Găluște de arțar

Găluștele de arțar sunt o garnitură de sud. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4 g de proteine , 7 g de grăsimi și un total de 400 de calorii . Pentru 2,19 USD per porție , această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Vă este adusă de Taste of Home. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și aș spune că a fost perfectă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute . Dacă aveți la îndemână praf de copt, lapte, shortening și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 38% , ceea ce nu este atât de uimitor. Rețete similare includ găluște în sirop de arțar (bunicul) , brunch de duminică: găluște cu sirop de arțar și găluște pentru mic dejun cu banane fără gluten cu arțar din boabe de vanilie .

Trufe de ciocolată

Rețeta Trufe de ciocolată se poate face în aproximativ 2 ore și 20 de minute . Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 9505 calorii , 99 g de proteine și 792 g de grăsime per porție. Pentru 34,29 USD per porție , obțineți un fel principal care servește 1. Dacă aveți la îndemână boabe de ienibahar, pudră de chili ancho, unt și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Vă este adus de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă un scor nu atât de grozav de 38% . Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Trufe din aluat de prăjituri cu bucăți de ciocolată cu unt brun , Trufe de ciocolată Matcha - Carteta de ciocolată a zânei biscuiturilor vegane și Trufe de ciocolată ușoare înmuiate în ciocolată albă .

Sos de portocale

Ai nevoie de un sos ovovegetar fără gluten și lacto ? Sosul de portocale ar putea fi o rețetă spectaculoasă de încercat. Această rețetă servește 5 și costă 5 cenți per porție. O porție conține 34 de calorii , 0 g de proteine și 1 g de grăsime . 6 persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Un amestec de unt, amidon de porumb, suc de portocale și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 10 minute . Vă este adus de Taste of Home. Cu un scor de 8% , acest fel de mâncare este foarte rău (dar încă se poate repara). Încercați Provocarea Brutarilor îndrăzneți: Panna Cotta cu boabe de vanilie și portocale cu sânge cu portocale, sos de ienibahar, caramel și portocală, cardamom, alune, ciocolată neagră, florentine (fără gluten), bomboloni cu parfum de portocale cu cremă de patiserie și sos de ciocolată cu portocale și clătite de portocale picante fără gluten cu Sos de afine-portocale sălbatice pentru rețete similare.

Ciodă de scoici Manhattan gătită lent

Cioa de scoici Manhattan gătită lent este o rețetă fără gluten, fără lactate, 30 întregi și pescatariană, cu 9 porții. O porție conține 80 de calorii , 3 g de proteine și 0 g de grăsimi . Pentru 40 de cenți per porție , această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți sare, boabe de piper, morcovi și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Funcționează bine ca un aperitiv foarte prietenos cu bugetul. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest preparat american. Vă este adus de Taste of Home. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 8 ore și 10 minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 73% . Acest scor este solid. Rețete similare sunt Slow Cooker Manhattan Clam Chowder , Slow Cooker Manhattan Style Clam Chowder și Manhattan Clam Chowder .

Salsa de fasole neagră și porumb

Salsanul cu fasole neagră și porumb este o rețetă fără gluten, fără lactate, lacto ovo-vegetariană și vegană, cu 6 porții. Acest aperitiv are 154 de calorii , 9 g de proteine și 1 g de grăsime per porție. Pentru 90 de cenți per porție , această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Vă este adus de Allrecipes. Un amestec de boabe din spice de porumb, jalapenos, coriandru și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o rețetă foarte prietenoasă cu bugetul pentru fanii mâncărurilor mexicane. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 59% , ceea ce este destul de bun. Rețete similare includ salsa de porumb și fasole neagră , salsa de porumb și fasole neagră și salsa de fasole neagră și porumb .

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite în stil vegetarian Cereale integrale
8 cereale integrale pe care să le includeți în dieta dvs. dacă aveți rezistență la insulină și PCOS | Veera HealthSALVAȚI această bobină pentru opțiunile de cereale integrale de inclus pentru a îmbunătăți rezistența la insulină și PCOS! Aproximativ 70% dintre femeile cu PCOS...
Cerealele integrale, sănătatea integrală: importanța cerealelor integrale într-o dietă sănătoasăPentru a ne susține canalul și a vă îmbunătăți sănătatea, consultați: Cursul nostru de slăbire rapidă:...
Dr. Gundry - Remedii pentru tuse și cereale integrale?Dacă ai putea să-l întrebi pe Steven Gundry MD ORICE, ce l-ai întreba? În videoclipul interesant de întrebări și răspunsuri de astăzi, Dr. Gundry răspunde...
Cerealele integrale te fac să te îngrași - sunt bune pentru tine? Distrugerea mitului cerealelor integraleCând vorbim despre greutate, este important să ne amintim că problemele cu greutatea nu sunt aproape niciodată din vina unui singur aliment. In plus...
Sfaturi și trucuri pentru mesele vegetariene Cereale integrale
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea vegetariană Cereale integrale